Νέο ΔΣ στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών -VIDEO

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νεοκλεγμένης διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, με την νέα διοίκηση να συγκροτείται σε σώμα και να ορίζονται οι θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο.


Αναλυτικά η σύσταση του νέου Δ.Σ:


Πρόεδρος : Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αναπληρωτής Προέδρος: Χρήστος Σιαμίδης

Αντιπρόεδρος Α: Κωνσταντίνος Κουτσίκος

Αντιπρόεδρος Β: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τζάτζης

Ταμίας: Αναστάσιος Παντέρης

Δημόσιες σχέσεις: Κωνσταντίνος Κωτσαντίσογλου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Χαράλαμπος Βασιλειάδης

Αναπληρωτής Ταμίας: Στέργιος Βασιλόπουλος


Αναπληρωματικοί:

Δημήτριος Κωτούλας

Κωσταντίνος Λάλος

Νικόλαος Μήττας


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προβλήματα Αδειών Λειτουργίας Γηπέδων και Αδειών Αγώνων



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ταχ. Δ/νση: AΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1ο χιλ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΚΟΖΑΝΗΣ
Τηλ. 24620 24835
Fax: 24620 22205
www. epsgre.blogspot.gr
e-mail: epsgre@ otenet.gr

Γρεβενά: 4 Δεκεμβρίου 2014
Αριθ. Πρωτ.  340


ΠΡΟΣ
κ.κ. Δημάρχους Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ.κ. Αντιδημάρχους Αθλητισμού
κ.κ. Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών








ΘΕΜΑ: «Προβλήματα Αδειών Λειτουργίας Γηπέδων και Αδειών Αγώνων»


Ύστερα από το Διοικητικό Συμβούλιο των μελών της Ε.Π.Σ. Γρεβενών  με Θέμα: «Προβλήματα Αδειών Λειτουργίας Γηπέδων και Αδειών Αγώνων», που πραγματοποιήθηκε στις 02-12-2014 στα γραφεία της, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω καθώς επίσης και τις ομόφωνες αποφάσεις με αιτήματα και προτάσεις μας για το μεγάλο πρόβλημα των Αδειών Λειτουργίας των Γηπέδων και των Αδειών των Αγώνων.
Μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα οργάνωσης και διεξαγωγής των αγώνων.
Απρόσμενα, έχουμε ήδη προειδοποιηθεί ότι θα εφαρμοσθεί ο Αθλητικός Νόμος για τα γήπεδα που δεν έχουν άδεια λειτουργίας και χρησιμοποιούνται σε αγώνες του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος. Δηλαδή θα επιβληθούν ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται, σε παράγοντες ομάδων, Ε.Π.Σ. κ.τ.λ.

Επισημαίνουμε ότι τα γήπεδα ποδοσφαίρου των Γρεβενών είναι όλα ιδιοκτησίες των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης.
Οι Δήμοι πρέπει να φροντίζουν για την έκδοση άδειας λειτουργίας αυτών.
Οι ποδοσφαιρικές ερασιτεχνικές ομάδες ζητούν και παίρνουν παραχωρητήρια από τους Δήμους για χρήση, προκειμένου να προβαίνουν στην έκδοση αδειών αγώνων με ευθύνη τους.
Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Γρεβενών διεξάγονται χωρίς να εκδίδονται άδειες αγώνων και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, σε γήπεδα που δεν είχαν ποτέ άδεια λειτουργίας ή είχαν άδεια που έχει λήξη.
Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα με τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων σε όλη τη χώρα.
Η τελευταία παράταση για ισχύ των παλαιότερων αδειών λειτουργίας των γηπέδων λήγει στις 8-2-2015. Ελάχιστα θα είναι τα γήπεδα που θα έχουν άδεια λειτουργίας μετά τις 8-2-2015. Σήμερα όλα τα γήπεδα  είναι χωρίς άδεια λειτουργίας.        
Αντιλαμβάνεστε ότι προκειμένου να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα έχουμε ομάδες που δεν παίζουν στη φυσική τους έδρα αλλά φιλοξενούνται σε γειτονικά γήπεδα με δυσάρεστες συνέπειες και πολλά προβλήματα.
Για να εκδοθεί άδεια αγώνων απαιτείται άδεια λειτουργίας γηπέδου και παραχωρητήριο από τον Δήμο-Ιδιοκτήτη. Είναι υποχρέωση της κάθε ομάδος να εκδίδει την άδεια αγώνα. Η Ε.Π.Σ. Γρεβενών  δηλώνει ότι θα είναι αρωγός σ' αυτή την υποχρέωση.
Λαμβάνοντα υπ' όψη ότι σε δύο μήνες περίπου λήγει η παράταση της άδειας λειτουργίας των γηπέδων (8-2-2015), ότι οι βελτιώσει-παρεμβάσεις είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων, ότι η πολιτεία θα πρέπει να βρει λύσεις για την ασφαλή και λειτουργική χρήση των ερασιτεχνικών γηπέδων και ότι στα πλαίσια της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και μέτρα αναλογικά με βάση την ιδιαιτερότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
      από την Πολιτεία να συνδράμει οικονομικά με χρηματοδότηση των Δήμων προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες αδειοδότησης των γηπέδων.
      η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τα συλλογικά της όργανα (Π.Ε.Δ., Κ.Ε.Δ.Ε.) να διεκδικήσει άμεσες λύσεις για τις άδειες λειτουργίας των ερασιτεχνικών γηπέδων, ιδιοκτησίας τους.
Είναι ορατός ο κίνδυνος, μετά την 8-2-2015, σφράγισης των περισσοτέρων γηπέδων γιατί πλέον δεν θα έχουν άδεια λειτουργίας.
Οι ερασιτέχνες παράγοντες, η Ε.Π.Σ. Γρεβενών κ.τ.λ. κινδυνεύουν με ποινικές κυρώσεις για χρήση μη αδειοδοτούμενων γηπέδων.
             από τους Δήμους του Νομού Γρεβενών να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τους συλλόγους που χρησιμοποιούν τα γήπεδα, για άμεση βελτίωση των προϋποθέσεων έκδοσης αδειών λειτουργίας.          
      κατηγοριοποίηση των γηπέδων ποδοσφαίρου. Για τα ερασιτεχνικά γήπεδα να διαμορφωθούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις. Δεν είναι δυνατόν σε ένα ερασιτεχνικό γήπεδο να απαιτεί ξεχωριστή είσοδος φιλάθλων και ξεχωριστή είσοδος για αθλητές. Η κατηγοριοποίηση των γηπέδων να μην αναφέρεται μόνο σε διαστάσεις αγωνιστικού χώρου-ποιότητα χόρτου αλλά σε ελάχιστες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής.
• για τα γήπεδα ιδιοκτησίας των Δήμων να εκδίδεται άδεια λειτουργίας από τον οικείο Δήμο, ύστερα από έλεγχο επιτροπής του Δήμου για ερασιτεχνικά γήπεδα. Έτσι επιπλέον θα ελέγχετε κάθε πρόχειρη και αυθαίρετη παρέμβαση από τους χρήστες.
·         οι άδειες αγώνων να εκδίδονται από την αντίστοιχη διοργανώτρια αφού έχουν άδειες λειτουργίας και παραχωρητήρια.
·         μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 να ισχύουν οι παλιές άδειες λειτουργίας των ερασιτεχνικών γηπέδων και να μην εκδίδονται άδειες αγώνων αλλά μόνο να κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση το πρόγραμμα αυτών.
·         Οι επιτροπές ελέγχου αδειοδότησης των γηπέδων να προβαίνουν σε ελέγχους αμέσως με τη λήξη των πρωταθλημάτων και όχι κατά τη διάρκεια αυτών.

Για την Ε.Π.Σ. Γρεβενών

 Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας


Γιώργος Κοσματόπουλος                                                                 Φώτης Μπαζάκας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου