Νέο ΔΣ στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών -VIDEO

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νεοκλεγμένης διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, με την νέα διοίκηση να συγκροτείται σε σώμα και να ορίζονται οι θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο.


Αναλυτικά η σύσταση του νέου Δ.Σ:


Πρόεδρος : Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αναπληρωτής Προέδρος: Χρήστος Σιαμίδης

Αντιπρόεδρος Α: Κωνσταντίνος Κουτσίκος

Αντιπρόεδρος Β: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τζάτζης

Ταμίας: Αναστάσιος Παντέρης

Δημόσιες σχέσεις: Κωνσταντίνος Κωτσαντίσογλου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Χαράλαμπος Βασιλειάδης

Αναπληρωτής Ταμίας: Στέργιος Βασιλόπουλος


Αναπληρωματικοί:

Δημήτριος Κωτούλας

Κωσταντίνος Λάλος

Νικόλαος Μήττας


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αποφάσεις Δ.Σ. Ε.Π.Σ. ΓρεβενώνΠΡΑΚΤΙΚΟ      21/ 27-09-2010
     Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Γρεβενών
     Στα Γρεβενά σήμερα    21 του μήνα  Σεπτενβρίου  του έτους 2010 , ημέρα της εβδομάδας   Τρίτη   και ώρα  14.00 μμ συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Γρεβενών, ύστερα από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου κυρίου Κοσματόπουλου Γεώργιου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Ακαδημίες και Μεικτές Ομάδες Ε.Π.Σ. Γρεβενών
2.    Βία στα γήπεδα


Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο εννέα (9) μελών βρέθηκαν παρόντα  εφτά (7), δηλαδή,
ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ: 1) Κοσματόπουλος Γεώργιος, 2)Σιαμίδης Χρήστος, 3)Δρόσος Γεώργιος, 4)Μαγιάννης Γιάννης, 5)Παλπάνης Ηλίας, 6) Σιδηρόπουλος Γεώργιος, 7)Μουταφίδης Γιώργος
ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ: 1) Τσιοπλής Ευθύμιος, 2) Ζολώτας Ηλίας
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Φώτης Μπαζάκας, Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της Ε.Π.Σ. Γρεβενών


Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κοσματόπουλος
               Για το  1ο  θέμα είπε ότι:
    Οι ακαδημίες της Ε.Π.Σ. Γρεβενών θα λειτουργήσουν και φέτος με έναρξη την Παρασκευή 24/09/2010. ΄Ηδη έχουν εγγραφεί 110 παιδιά τα οποία ανάλογα με την ηλικία τους, θα στελεχώσουν πέντε τμήματα. Προτείνω να συνεχιστεί η συνεργασία μας στις Ακαδημίες και τις Μεικτές Ομάδες της ΄Ενωσης, με τους προπονητές Δημήτριο Μπόλη, Αθανάσιο Πλήκα, Ευάγγελο Μήττα, Χρήστο Πλήκα και Θεοδόση Φαλτάκα, αφού είναι Γρεβενιώτες, έχουν ειδικότητα ποδόσφαιρο και η συνεργασία μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάτι παραπάνω από άριστη. Σας ενημερώνω επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση στη συμμετοχή που πρέπει να καταβάλλουν οι γονείς και μάλιστα αν ενημερωθείτε για ακαδημίες που λειτουργούν σε γειτονικούς Νομούς, είμαστε πολύ κάτω. Η περίοδος των προπονήσεων και των αγώνων ξεκινά από τώρα και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2011. Κάθε παιδί την Παρασκευή θα παραλάβει σετ προπόνησης, μπουφάν και φόρμες.΄Οσο για τις Μεικτές ομάδες έχουμε αλλαγή του Κανονισμού. Ανήκουμε στην 3η περιφέρεια με τις Ενώσεις Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Ηπείρου. Θα γίνει κατάταξη βαθμολογική για να βγει ο πρώτος του Ομίλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 29-09-2010. Τα παιχνίδια θα τα παρακολουθούν ομοσπονδιακοί προπονητές, οι οποίοι με τη λήξη των αγώνων θα επιλέξουν ποδοσφαιριστές για να συγκροτηθεί η ομάδα της περιφέρειας. Σημειώνω ότι υποχρεωτικά από κάθε ΄Ενωση θα συμμετέχει τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής. Στη συνέχεια σε κάποια πόλη που θα οριστεί, θα διεξαχθεί μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των περιφερειών. Προτείνω σαν υπεύθυνο των Μεικτών ομάδων το μέλος του Δ.Σ. Ηλία Παλπάνη  και κάλεσε το Δ.Σ να αποφασίσει σχετικά.
      Το Δ.Σ. αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου
  
                               Αποφάσισε  ομόφωνα

1)    Εγκρίνει την πρόσληψη των προπονητών για τις Ακαδημίες και τις Μεικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, Δημητρίου Μπόλη, Αθανάσιου Πλήκα, Ευάγγελου Μήττα, Χρήστου Πλήκα και Θεοδόση Φαλτάκα.
2)    Ορίζεται υπεύθυνος των Μεικτών ομάδων το μέλος του Δ.Σ. Ηλίας Παλπάνης
   
                                    Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό     (25/2010)

                                 Για  το 2ο  θέμα  είπε ότι:

΄Ηδη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έιχαμε την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά και η Β΄Κατηγορία. Στους αγώνες που διεξήχθησαν ως τώρα στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, συνέβησαν κάποια περιστατικά που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο. Είχαμε διαμαρτυρίες παραγόντων, αντεγκλήσεις, συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ και γενικά επικράτησε αναστάτωση που δεν δικαιολογείται. Πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουμε το κακό εν τη γεννέση του. Χτες παρευρέθηκα στην καθιερωμένη συνάντηση των διαιτητών και τους ζήτησα πλήρη εφαρμογή των κανονισμών. ΄Εχουμε διαιτητές που παίζουν σε επαγγελματικές κατηγορίες και στη Δ΄Εθνική, αλλά επιδεικνύουν χαλαρότητα όσον αφορά τα τοπικά παιχνίδια. Πρέπει να εφαρμόσουν τον κανονισμό και στον αγωνιστικό χώρο να παρευρίσκονται αυτοί που επιτρέπεται. Επίσης οι προπονητές θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους και όσοι δεν έχουν να ζητήσουν να τους εκδοθεί ταυτότητα από την ΄Ενωση. Προτείνω λοιπόν να στείλουμε μια επιστολή σε όλα τα σωματεία ώστε να προλάβουμε τυχόν φαινόμενα βίας πριν εκδηλωθούν και να ορίσει κάθε ομάδα δυο παρατηρητές οι οποίοι θα αναλάβουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, και κάλεσε το Δ.Σ να αποφασίσει σχετικά.

      Το Δ.Σ. αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου

                            Αποφάσισε  ομόφωνα

1)    Να σταλεί η παρακάτω επιστολή προς όλα τα σωματεία.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
«Μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή». Λέει το σλόγκαν της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές στα δάση. Τι ίδιο σλόγκαν μπορούμε να το μεταφέρουμε και για τα γήπεδα (κυρίως του ποδοσφαίρου).
Με αφορμή όλων όσων έλαβαν χώρα στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, με βάση τις αναφορές στα φύλλα αγώνα, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για τη σωστή συμπεριφορά, παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει πάντα τα «σπασμένα» για την κακή εμφάνιση της ομάδας ο διαιτητής.
Οι λύσεις και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα είναι πάρα πολλές και αρκετές μπορούν να είναι άμεσα εφαρμόσιμες. ΄Όμως τίποτα δεν θα γίνει αν εμείς πρώτα, που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν διδάξουμε στους ποδοσφαιριστές μας και ειδικότερα στα μικρά παιδιά τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις ηθικές αξίες. Ξεκινώντας πρώτα από τον παιδικό αθλητισμό και στη συνέχεια από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει τουλάχιστον οι άμεσα εμπλεκόμενοι να επιδεικνύουν κόσμια συμπεριφορά.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι και οι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. ΄Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να δώσουμε το καλό παράδειγμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σαν Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, ευελπιστούμε πως όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα των Γρεβενών.

2. Να ζητηθεί από όλα τα σωματεία να γνωστοποιήσουν στην Ε.Π.Σ. Γρεβενών, δυο παρατηρητές για τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

                                    Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό     (26/2010)

                     
             

                     Για τα παραπάνω θέματα συντάχτηκε το πρακτικό αυτό και αφού διαβάστηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφτηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου