Νέο ΔΣ στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών -VIDEO

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νεοκλεγμένης διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, με την νέα διοίκηση να συγκροτείται σε σώμα και να ορίζονται οι θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο.


Αναλυτικά η σύσταση του νέου Δ.Σ:


Πρόεδρος : Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αναπληρωτής Προέδρος: Χρήστος Σιαμίδης

Αντιπρόεδρος Α: Κωνσταντίνος Κουτσίκος

Αντιπρόεδρος Β: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τζάτζης

Ταμίας: Αναστάσιος Παντέρης

Δημόσιες σχέσεις: Κωνσταντίνος Κωτσαντίσογλου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Χαράλαμπος Βασιλειάδης

Αναπληρωτής Ταμίας: Στέργιος Βασιλόπουλος


Αναπληρωματικοί:

Δημήτριος Κωτούλας

Κωσταντίνος Λάλος

Νικόλαος Μήττας


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Γρεβενών

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
                                                     Της  08/06/2011

      Στα Γρεβενά σήμερα την 08-06-2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα  7.00 μμ συνήλθαν σε  τακτική Γ.Σ. οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Σωματείων της ΕΠΣ Γρεβενών, η οποία συγκλήθηκε μετά από έγγραφη πρόσκληση του Δ.Σ. της ΕΠΣ που στάλθηκε σε όλα τα Σωματεία  18-5-11 και με θέματα :

1-. Οικονομικός Απολογισμός.
2-.Συζήτηση για τα Πρωταθλήματα περιόδου 2011 – 2012
3-. Διάφορα – Προτάσεις
 

       Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, δηλαδή, σε σύνολο 25  Σωματείων Βρέθηκαν παρόντα τα εξής:
 1. ΦΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ο ΠΥΡΣΟΣ                                                                                                                            
 2. ΚΕΡΑΥΝΟΣ  ΙΤΕΑΣ                                                                                                                        
 3. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                         
 4. ΔΟΞΑ ΝΕΩΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ                                        
 5. ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ
 6. ΑΛ. ΚΙΒΩΤΟΥ
 7. ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ
 8. ΑΕΤ. ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 9. ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ
 10. ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ -ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΥ        
 11. ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ
 12. Π.Ν.ΠΟΝΤΙΝΗΣ
 13. ΚΕΡ.ΜΕΓΑΡΟΥ
            
        ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Γ. Σ. ο κ. ΔΡΟΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της Γ Σ ο κ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, εκπρόσωπος  του Α Σ ΑΛ.ΚΙΒΩΤΟΥ

Αποφασίστηκε η Γενική συνέλευση να συζητήσει πρώτα το 2ο Θέμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Πρόεδρο της ΄Ενωσης να ενημερώσει τα σωματεία για τα αποτελέσματα της Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. και τελευταία να συζητηθεί το 1ο θέμα.
Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Γρεβενών κ. Γιώργος Κοσματόπουλος, και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στην Αθήνα.  Ανέλυσε την απόφαση της Ε.Π.Ο. για την αναστολή λειτουργίας της καθώς και των Ενώσεων. Αναφέρθηκε σε ερώτημα του Γεωργίου Δρόσου ότι η σημερινή Γ.Σ. είναι απολύτως νόμιμη, αφού οι προσκλήσεις είχαν σταλεί πριν την αναστολή που αποφάσισε η Ε.Π.Ο.
Ο κ. Κοσματόπουλος ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του κ. Πιλάβιου και αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, πιθανώς να δημιουργηθεί ένας όμιλος Γ΄Εθνικής με 24 ομάδες και 6 όμιλοι Δ΄Εθνικής με 16 ομάδες ο καθένας. Οι πρωταθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων θα ανέρχονται στη Δ΄Εθνική μετά από αγώνες μπαράζ.

                                Για το 2ο θέμα :
Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Γρεβενών και απένειμε τα εύσημα στους παράγοντες, που ξοδεύουν χρήματα από την τσέπη τους, ασχολούνται επαγγελματικά με τη συντήρηση των γηπέδων . ΄Εγινε αναφορά στις πρωταθλήτριες ομάδες και σ' αυτές που υποβιβάστηκαν, ενώ τόνισε τη δυσχερή θέση του Δ.Σ. να επιβάλλει πρόστιμα που ορίζονται από τον ΚΑΠ. ΄Ετσι τη νέα αγωνιστική περίοδο η Δεσκάτη θα ξεκινήσει με -5,  το Φελλί με -2 βαθμούς, η Τρικοκκιά με -2 και το Παλαιοχώρι με -2. ΄Ολες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δίνουν τους αγώνες σε γήπεδα με χόρτο.
΄Οσον αφορά τη Β ΄Κατηγορία θα μπορούν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ στην Α΄Κατηγορία υποχρεωτικά στην ενδεκάδα θα πρέπει να συμμετέχουν δυο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών (1-1-1990), ενώ απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών άνω των 45 ετών (1-1-1966), προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες χρησιμοποίησης νέων παιδιών, παρόλο που αναγνωρίζεται το πρόβλημα ερήμωσης των χωριών και αδυναμία στελέχωσης των ομάδων. Στη Β΄ Κατηγορία για την άνοδο της 2ης  ομάδας  θα διεξάγονται αγώνες μπαράς όπως και  την περσυνή περίοδο αλλά η διαφορά των βαθμών θα είναι στους 5 βαθμούς.Τα παράβολα παραμένουν τα ίδια.
 Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε παράγοντες σωματείων που έβριζαν από τους πάγκους τους διαιτητές. Φέτος θα τιμωρούνται την πρώτη φορά για εξύβριση με 4 αγων. Και χρηματικό πρόστιμο 100,00 ευρώ και τη 2η  με 8 αγων. και χρηματικό πρόστιμο 200,00 ευρώ .
                                                    3ο θέμα:
Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου, το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των ομάδων που έκαναν και σχετικές ερωτήσεις:
Νίκος Μπαλοδήμος: Θα διαφοροποιήσω λίγο την πρόταση του Προέδρου. Το όριο πρέπει να κατεβεί στα 40 ή 42 χρόνια. Η εναρμόνιση όμως και με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, επιβάλλει να επιτρέψουμε σε κάθε σωματείο να χρησιμοποιεί και έναν ποδοσφαιριστή ανεξάρτητα ηλικίας. Νομίζω ότι έτσι ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν τα πάντα στις ομάδες τους, "τιμής ένεκεν", θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν έστω και κατά το ελάχιστο.
Μιχάλης Ηλιάδης : Πρέπει να ορίζονται στους αγώνες παρατηρητές οι οποίοι θα ορίζονται από τις ομάδες χωρίς αμοιβή.
Ανδρέας Κότσιρας: Να εφαρμοστεί και στη Β΄κατηγορία το ηλικιακό όριο. Στο Τριφύλλι έχουμε ποδοσφαιριστές 15 χρονών και ενδείκνυται να αγωνίζονται νεαροί ποδοσφαιριστές για το καλό του ποδοσφαίρου. ΄Οσο για την απόφαση της Ε.Π.Ο. δεν φταίει σε τίποτα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Φαινόμενα βίας και πλαστογραφιών, έχουν αναφορά μόνο στις ομάδες τις επαγγελματικές.
Γιώργος Κοσματόπουλος: Είχαμε ζητήσει από τις ομάδες να μας γνωρίσουν εγγράφως 2 άτομα για να ορίζονται παρατηρητές στους αγώνες αλλά μόνο δύο  τρεις ομάδες έφεραν έγγραφο στην ΕΠΣ. Χωρίς αμοιβή είναι δύσκολο να πηγαίνουν παρατηρητές και τα σωματεία αδυνατούν να τους πληρώνουν. Από την πλευρά της ΄Ενωσης είναι δύσκολο να καλύψει τους αγώνες των πρωταθλημάτων.
Ηλίας Ζολώτας: Παλαιότερα αφιλοκερδώς άτομα του Δ.Σ. ορίζονταν ως παρατηρητές. Πριν από δυο χρόνια όμως, εσείς στη Γ.Σ. ζητήσατε να μην ορίζονται παρατηρητές στους αγώνες.
Φώτης Μπαζάκας: Οι Γ.Σ. γίνονται για να παρουσιάζονται προτάσεις και θέσεις που θα κάνουν πιο ενδιαφέρον το ποδόσφαιρο. Φέτος είχαμε κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Α΄κατηγορία της τελευταίας δεκαετίας. Ακούγοντας την εισήγηση του Προέδρου, συμφωνώ ότι θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα πρωταθλήματα και στις δυο κατηγορίες να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. ΄Ετσι προτείνου ο δευτεραθλητής της β΄κατηγορίας με τον προτελευταίο της Α΄κατηγορίας, να δίνουν αγώνα μπαράζ για το ποιος θα παραμείνει ή θα ανέλθει στην Α΄Κατηγορία, εφόσον πέφτουν δυο ομάδες από την Α΄κατηγορία.
Νίκος Καραμπατάκης: Το πρόβλημα είναι κυρίως οικονομικό. Ματώνουμε χρόνια τώρα και επιχορηγήσεις δεν έρχονται. Πρέπει επιτέλους να δοθούν λύσεις.
Γιώργος Μουταφίδης: Οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων έχουν χίλια δίκια. Το θέμα αυτό μπαίνει σε κάθε Γ.Σ. της Ε.Π.Ο., όμως κάποιοι έχουν κλειστά τα’ αυτιά τους.
Γιώργος Δρόσος: ΄Εχουν αφήσει τα πάντα και δεν ασχολούνται. Λεφτά δεν υπάρχουν. Εδώ κινδυνεύουν να κλείσουν νοσοκομεία, το ποδόσφαιρο θα κοιτάξουν.
Γιώργος Κοσματόπουλος: Ακούστε να δείτε πως έχει η κατάσταση. Τα χρήματα τα μοιράζει η Γ.Γ.Αθλητισμού. Δυστυχώς δεν στείλαν επιχορηγήσεις. Εμείς κάναμε την πρόταση, η Ε.Π.Ο. να καλύπτει τις διαιτησίες στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις μετακινήσεις στη Δ΄Εθνική και να μην ασχολείται με επιχορηγήσεις. Αν μετά οι ομάδες θέλουν να κάνουν π.χ. μεταγραφές, ας φροντίσουν τα του οίκου τους.
Νίκος Μπαλοδήμος: Να αναφερθούμε λίγο και στο φετινό πρωτάθλημα. ΄Ηταν από τα καλύτερα, ανταγωνιστικότερα και ποιοτικότερα των τελευταίων ετών. Σ’ αυτό ήταν μεγάλη η συμβολή σου Πρόεδρε. Είχαμε πολύ καλές διαιτησίες και άριστη συμπεριφορά όλων των ομάδων. Μιλάμε πλέον για ποδοσφαιρικό πολιτισμό στα Γρεβενά. ΄Οσον αφορά κάποια φαινόμενα που αναφέρθηκαν μη συμβατής συμπεριφοράς παραγόντων, συμφωνώ να τιμωρούνται και ακόμα πιο αυστηρά.
Αργύρης Νατσιόπουλος: Η διαιτησία τα πήγε αρκετά καλά. Λάθη έγιναν και θα γίνονται, ήταν όμως λάθη ανθρώπινα και όχι σκοπιμότητας. Ζητάμε τη βοήθεια των σωματείων για να αντεπεξέλθουν οι διαιτητές στις υποχρεώσεις τους.

                                                    1ο θέμα:


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ταμίας της Ε.Π.Σ. Γρεβενών κ. Γιώργος Μουταφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Οικονομικός  Απολογισμό.
΄Εσοδα: 210.725,51 ευρώ
΄Εξοδα:  186.559,73 ευρώ
Καθαρό υπόλοιπο: 24.165,78 ευρώ
Ο Οικονομικός Απολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα.

                                 ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
          

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Φώτης Μπαζάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου