Νέο ΔΣ στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών -VIDEO

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νεοκλεγμένης διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Γρεβενών έτσι όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου, με την νέα διοίκηση να συγκροτείται σε σώμα και να ορίζονται οι θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο.


Αναλυτικά η σύσταση του νέου Δ.Σ:


Πρόεδρος : Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αναπληρωτής Προέδρος: Χρήστος Σιαμίδης

Αντιπρόεδρος Α: Κωνσταντίνος Κουτσίκος

Αντιπρόεδρος Β: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Τζάτζης

Ταμίας: Αναστάσιος Παντέρης

Δημόσιες σχέσεις: Κωνσταντίνος Κωτσαντίσογλου

Αναπληρωτής Γραμματέας: Χαράλαμπος Βασιλειάδης

Αναπληρωτής Ταμίας: Στέργιος Βασιλόπουλος


Αναπληρωματικοί:

Δημήτριος Κωτούλας

Κωσταντίνος Λάλος

Νικόλαος Μήττας


ΛΟΓΟΤΥΠΟ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. ΓρεβενώνΠραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Γρεβενών,  στις   11 Ιουνίου του έτους 2010, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα  19.00 μ.μ., στην Αίθουσα Κων/νος Σκέντζιος της ΕΠΣ  Γρεβενών. Τα θέματα της Η.Δ. ήταν τα εξής:
1-. Οικονομικός  Απολογισμός.
2-.Συζήτηση για τα Πρωταθλήματα περιόδου 2010 - 2011
3-. Διάφορα – Προτάσεις
Απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των σωματείων: 1) Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης, 2) ΄Αρης Μηλιάς, 3) Α.Φ.Σ. Αμυγδαλιάς,  4) Α.Ε. Κοκκινιάς - Πολυδένδρου, 5) Π.Ν. Ποντινής, 6) Εν. Κοκκινιάς, 7) Α.Ο. Αμέρου Μηλιάς, 9) ΜΑ Ελευθέρου, 10) Μ.Α. Τρικοκκιάς, 11) ΠΑΟ Φελλίου και Τ.Ο. Νεοχωρίου

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.
Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Γρεβενών κ. Γιώργος Κοσματόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (Τελικά η ευχή του Προέδρου δεν έπιασε...).
Ο κ. Κοσματόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στην Αθήνα.  Ανέλυσε τις τροποποιήσεις των κανονισμών, οι οποίες ήδη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ. Γρεβενών. Η σφιχτή οικονομική πολιτική συμπαρασύρει και την Ομοσπονδία, τόνισε ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης και η Ε.Π.Ο. ήδη προχώρησε σε περικοπές δαπανών 10% στο πρώτο πεντάμηνο του 2010, ενώ περικοπές έγιναν και στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, πράγμα που αποδέχθηκε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση. Μεγάλο μέρος των εργασιών αναλώθηκε στη SuperLeague και στα ανησυχητικά περιστατικά βίας, που όλοι μας γνωρίζουμε. ΄Ετσι γίνεται προσπάθεια από την Ε.Π.Ο. η SuperLeague  να περιέλθει και πάλι στην αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας.
Εμείς σαν Ε.Π.Σ. Γρεβενών, προτείναμε οι διαιτητές στους αγώνες της Δ΄Εθνικής να προέρχονται από όμορους νομούς και οι παρατηρητές να αποτελούν πλέον ευθύνη των τοπικών Ε.Π.Σ., προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο τα έξοδα των ομάδων.
΄Οσον αφορά τις επιχορηγήσεις, τέθηκε θέμα από πολλούς προέδρους Ενώσεων και από μας και ενημερωθήκαμε ότι πριν την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων θα δοθεί ένα μέρος των επιχορηγήσεων. Παράλληλα  ευχαρίστησε τους παράγοντες των σωματείων για την έγκαιρη αποστολή όλων των δικαιολογητικών στην ΕΠΟ. ΄Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρόεδρος, μόνο τα Γρεβενά και η Πέλλα ανταποκρίθηκαν τάχιστα στην υποχρέωση αυτή.
Δίδεται η τελευταία πινελιά στο ενωσιακό γήπεδο με την κατασκευή του σκεπάστρου. Το ενωσιακό γήπεδο εφόσον ολοκληρωθούν και οι εργασίες συντήρησης του αγωνιστικού χώρου που έχουν προγραμματιστεί, θα αποτελεί το κόσμημα των Γρεβενών.
Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Κοσματόπουλος στις Ακαδημίες της ΄Ενωσης και στο έργο που επιτελείται προς όφελος της νεολαίας. Η ομάδα της ΄Ενωσης μπήκε στην τετράδα του Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Κοζάνη και περίπου 140 παιδιά προπονούνται με έμπειρους προπονητές στις εγκαταστάσεις της ΄Ενωσης. Δήλωσε όμως πως πλέον η ομάδα της ΄Ενωσης θα σταματήσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Κοζάνης, αφού οι Κοζανίτες δεν δέχονται το πρωτάθλημα αυτό να αποκτήσει περιφρειακό χαρακτήρα και να γίνονται αγώνες και σε άλλες πόλεις, ώστε γονείς και φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τους μικρούς ποδοσφαιριστές.
Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Γρεβενών και απένειμε τα εύσημα στους παράγοντες, που ξοδεύουν χρήματα από την τσέπη τους, ασχολούνται επαγγελματικά με τη συντήρηση των γηπέδων και συνέβαλλαν αποφασιστικά, ώστε να εκλείψει παντελώς η βία από τα γήπεδα των Γρεβενών. Ευχαρίστησε τη Ν.Α. Γρεβενών για την οικονομική συνδρομή της, ώστε να βοηθούν τα σωματεία στο θέμα της πληρωμής των διαιτητών, έγινε αναφορά στις πρωταθλήτριες ομάδες και σ' αυτές που υποβιβάστηκαν, ενώ τόνισε τη δυσχερή θέση του Δ.Σ. να επιβάλλει πρόστιμα που ορίζονται από τον ΚΑΠ. ΄Ετσι τη νέα αγωνιστική περίοδο το Φελλί θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς, η Δήμητρα και το Σύδενδρο με -2 και το Ελεύθερο με -4. ΄Ολες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δίνουν τους αγώνες σε γήπεδα με χόρτο, ενώ λειτουργεί το Ταμείο Πρόνοιας και βοηθήθηκαν τραυματίες ποδοσφαιριστές, που προσκόμισαν όμως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
΄Οσον αφορά τη Β΄Κατηγορία θα μπορούν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ στην Α΄Κατηγορία υποχρεωτικά στην ενδεκάδα θα πρέπει να συμμετέχουν δυο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών (1-1-1989), ενώ απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών άνω των 45 ετών (1-1-1965), προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες χρησιμοποίησης νέων παιδιών, παρόλο που αναγνωρίζεται το πρόβλημα ερήμωσης των χωριών και αδυναμία στελέχωσης των ομάδων. Το παράβολο παραμένει το ίδιο, ενώ από φέτος και με απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. θα λειτουργήσουν τα Ιατρικά Κέντρα στις Ενώσεις. Πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές θα υποβάλλονται σ' όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές, ούρων, υπερηχογράφημα και καρδιογράφημα) και θα δίνεται η ευκαιρία οι εξετάσεις αυτές να γίνονται στο ιατρικό κέντρο της ΄Ενωσης με αντίτιμο μόνο 20 ευρώ ανά ποδοσφαιριστή, όταν το κόστος υπερβαίνει τα 450 ευρώ. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των αθλητών και να μην θρηνήσουμε μέσα στα γήπεδα. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαιτησία και ευχαρίστησε τον Αρχιδιαιτητή κ. Νατσιόπουλο για την προσφορά του και τη συνεργασία με την ΄Ενωση. Ανεβήκαμε ένα σκαλί παραπάνω και αυτό είναι πλέον ορατό και παραδεκτό όχι μόνο από εμάς, αλλά και απ' όλη την Ελλάδα. 
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Αργύρης Νατσιόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τα καλά του λόγια, που αντανακλούν και δίνουν κουράγιο σ' όλους τους διαιτητές των Γρεβενών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο Αρχιδιαιτητής σ' όλους τους παράγοντες των ομάδων, που συνέβαλαν και συνεργάστηκαν ώστε να μην έχουμε φαινόμενα βίας στα γήπεδα των Γρεβενών και χωρίς αυτούς βέβαια δεν θα υπήρχαν και οι διαιτητές. Ο κ. Νατσιόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα στελέχωσης με νέα παιδιά στη διαιτησία και έκανε έκκληση στους παράγοντες να ενθαρρύνουν ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, να ασχοληθούν με τη διαιτησία. Τόνισε μάλιστα ότι αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, θα ξεκινήσει άμεσα σχολή διαιτησίας στα Γρεβενά. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες. ΄Εχουμε βάσιμες ελπίδες ο κ. Θάνος να σφυρίξει του χρόνου στη SuperLeague, ο κ. Καραλιόλιος να ανέβει στη Β΄Εθνική, ο κ. Κ. Τσέτσιλας να προωθηθεί στη Γ΄Εθνική και πολλοί βοηθοί ν' ανέβουν επίσης κατηγορία. Για μια μικρή ΄Ενωση σαν τη δικιά μας, αυτό αποτελεί άθλο και διαφημίζει τα Γρεβενά σ' όλη την Ελλάδα. 
Στη συνέχεια ο κ. Νατσιόπουλος, τόνισε την άριστη συνεργασία των διαιτητών με την ΄Ενωση, ενώ για την απόδοση των διαιτητών τα συμπεράσματα των παραγόντων είναι πάρα πολύ θετικά.
Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου, το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των ομάδων που έκαναν και σχετικές ερωτήσεις:
Τέλης Αναγνώστου: Διαφωνώ πλήρως με το όριο ηλικίας των 45 ετών. Δεν αναφέρεται πουθενά στον ΚΑΠ. Τι εξυπηρετεί αυτή η απαγόρευση;
Γιώργος Κοσματόπουλος: Τα όρια είναι αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της διοργανώτριας και  εξυπηρετούν τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου να παίζουν νεαροί ποδοσφαιριστές. Κάτι ανάλογο έγινε και στη Γ΄Εθνική, όπου οι κοινοτικοί πλέον θα είναι έως 25 χρονών, ενώ στη Δ΄Εθνική μόνο δύο ποδοσφαιριστές θα είναι πάνω από 33 ετών.
Νίκος Μπαλοδήμος: Θα διαφοροποιήσω λίγο την πρόταση του Προέδρου. Το όριο πρέπει να κατεβεί στα 40 χρόνια. Η εναρμόνιση όμως και με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, επιβάλλει να επιτρέψουμε σε κάθε σωματείο να χρησιμοποιεί και έναν ποδοσφαιριστή ανεξάρτητα ηλικίας. Νομίζω ότι έτσι ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν τα πάντα στις ομάδες τους, "τιμής ένεκεν", θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν έστω και κατά το ελάχιστο.Βασίλης Μπαλντούμης: Φέτος ομολογουμένως είχαμε πολύ καλές διαιτησίες και ευχαριστούμε τον κ. Νατσιόπουλο για την άριστη συνεργασία που είχαμε. ΄Εχουμε πρόβλημα όμως με τις Ακαδημίες, αφού τα παιδιά προπονούνται απλώς, χωρίς να αποκτούν εμπειρίες αγώνων. Προτείνω τη διεξαγωγή παιδικού πρωταθλήματος και αν αυτό δεν είναι εφικτό να διοργανώνονται τουλάχιστον δυο τουρνουά το χρόνο.
Γιώργος Κοσματόπουλος: Αυτό αποτελεί διακαή πόθο της ΄Ενωσης. Μακάρι όλες οι ομάδες να είχαν ακαδημίες και να διοργανώναμε παιδικό πρωτάθλημα. ΄Οσες ομάδες διαθέτουν Ακαδημίες, ας το δηλώσουν στην ΄Ενωση κι αν ο αριθμός είναι επαρκής, δεν έχουμε καμία αντίρρηση στη διεξαγωγή παιδικού πρωταθλήματος.


Χρήστος Ράτζας: Καλύφθηκα από τους προηγούμενους, όσον αφορά τις Ακαδημίες, Εμείς διαθέτουμε Ακαδημία και θα δηλώσουμε συμμετοχή. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ταμίας της Ε.Π.Σ. Γρεβενών κ. Γιώργος Μουταφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Οικονομικός  Απολογισμό.
΄Εσοδα: 165.406,42 ευρώ
΄Εξοδα:  129.507,80 ευρώ
Καθαρό υπόλοιπο: 35.898,62 ευρώ
Ο Οικονομικός Απολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα.
Φώτης Μπαζάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου